Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۱۰۰ | عبارت جستجو: تاریخ ایران |
گفتوگو با مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر 1 - وعدههای خیالی آمریکا به مصدق نهضت ملی شدن صنعت نفت اگرچه به رهبری کسانی چون آیتالله کاشانی و دکتر مصدق آغاز شد، اما در ادامه به دلایل مختلف با شکست مواجه شد. یکی از مهمترین آن دلایل، اعتماد دکتر مصدق به مقامات آمریکایی بود. رهبر انقلاب در اینباره میفرمایند: «دولت مصدّق که نفت را، منبع ثروت ملّی کشور را از چنگ انگلیسیها و از دست انگلیسیها با کمک افرادی که بودند -مرحوم آیتالله کاشانی و دیگران- توانست خارج کند، یک اشتباه تاریخی انجام داد وآن تکیهی به آمریکا بود... ازاین خوشبینی و سادهاندیشی، آمریکاییها استفاده کردند، [کودتای] بیستوهشتم مرداد را به راه انداختند.» با آقای مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر ایران دربارهی دلایل و شواهد اعتماد دکتر مصدق به آمریکا به گفتگو نشستیم. از نهضتهایی که در تاریخ معاصر ایران از آن بهعنوان یک نقطهی عطف یاد میکنند، نهضت ملی شدن صنعت نفت است. این نهضت پس از پیروزی تا چهمیزان به اهداف اولیهی خود دست یافت؟
ملی شدن صنعت نفت ایران یکی از آرزوهایی بود که مردم کشور از ابتدای شروع اکتشاف نفت، آن را کد مطلب: 6335 - تاریخ انتشار: 20:20 - 1403/05/28 نماهنگی از دیدار جمعی از آزادگان با رهبر انقلاب در سال ۶۹ 2 - نماهنگ | روزهای شیرین بازگشت بیستم و ششم مردادماه ۱۳۶۹، یادآور اتفاقی بهیادماندنی در تاریخ کشورمان است؛ روزی که نخستین گروه از اسیران کشورمان که در بند زندانهای رژیم بعث عراق به سر میبردند، آزاد شده و به میهن اسلامی بازگشتند. گروههایی از آزادگان در همان روزهای نخست بازگشت به ایران اسلامی با حضور در حسینیهی امام خمینی (رحمهالله) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. کد مطلب: 6322 - تاریخ انتشار: 18:56 - 1403/05/26 3 - خاطره رهبر انقلاب از بازگشت آزادگان بیستم و ششم مردادماه مصادف است با سالروز بازگشت نخستین گروه از آزادگان کشورمان از اردوگاههای عراق به میهن اسلامیمان در سال ۱۳۶۹؛ رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای دفتر رهبری و سپاه حفاظت ولیّ امر در تاریخ ۱۳۸۸/۵/۵ بازگشت اسیران کشورمان را یکی از مصادیق نصرت الهی دانسته و با تأکید بر اینکه از آغاز جنگ تحمیلی تاکنون هزاران بار نصرت الهی شامل حال مردم ایران شده است فرمودند: «من و شما هم میدانیم که داریم از دین خدا حمایت میکنیم، یارىِ دین خدا میکنیم. بنابراین، خاطرجمع باشید که خدا نصرت خواهد کرد.» بیانات حضرت آیتالله خامنهای که در این فیلم مشاهده میکنید:
«بعد از آغاز جنگ تحمیلی هم دهها بار -حالا اگر ریزهایش را بخواهیم حساب کنیم، بیش از این حرفها شاید بشود گفت؛ هزارها بار، اما حالا آن رقمهای درشت را آدم بخواهد حساب کند- ما نصرت الهی را دیدیم؛ کمک کد مطلب: 6321 - تاریخ انتشار: 18:44 - 1403/05/26 4 - تاریخ پر التهاب وطن این کتاب تاریخ نقلی نیست، یعنی صرفاً نیامده تا یک سری از رویدادها را پشت سر هم ردیف کند و به اسم و تاریخ و مکان و ... کفایت کند. بلکه روش کتاب بیان تاریخ به صورت تحلیلی است، یعنی در کنار توجه به جزئیات زمانی و مکانی و ... به چرایی و چگونگی وقوع آن حادثه هم به طور مفصل پرداخته است. با عنوان «مقدمهای بر تاریخ ایران از گذشته تا صفویه» آغاز کردهاند. آنها بعد از مقدمهای در باب اهمیت تاریخ و انواع آن و فلسفه آن و... به سراغ ظهور نهضتها و حرکتهای سیاسی و اجتماعی جریانهای مختلف، علیه امویان و عباسیان رفته و به طور مختصر به علل قدرت گرفتن کد مطلب: 6311 - تاریخ انتشار: 14:52 - 1403/05/24 5 - گفتوگو با دکتر حسین جابری انصاری کار خود را سه دهه پیش در میز فلسطین وزارت امورخارجه آغاز کرد و در این سه دهه میتوان گفت هیچوقت از مسئله فلسطین جدا نبوده و از ابتدای شروع عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه نیز مجدانه و البته دقیق و عمیق در میدان تحلیل و تببین این رویداد تاریخی حضور داشته است.
مشاور معاونت عربی و آفریقایی، مدیر کل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای، معاون عربی و آفریقایی، مشاور ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی و معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از جمله مسئولیتهای او در این سالها بوده است.
به تازگی کتابی از او روانه بازار شده است؛ «اخگر به گریبان» که ترجمه خاطرات منیر شفیق، اندیشمند و استراتژیست فلسطینی است کد مطلب: 6268 - تاریخ انتشار: 22:40 - 1403/05/17 گفتوگوی تفصیلی با حسین جابری انصاری 6 - ترور؛ تلاش نافرجام رژیم برای نجات از سه کنج استراتژیک کار خود را سه دهه پیش در میز فلسطین وزارت امورخارجه آغاز کرد و در این سه دهه میتوان گفت هیچوقت از مسئله فلسطین جدا نبوده و از ابتدای شروع عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه نیز مجدانه و البته دقیق و عمیق در میدان تحلیل و تببین این رویداد تاریخی حضور داشته است.
مشاور معاونت عربی و آفریقایی، مدیر کل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای، معاون عربی و آفریقایی، مشاور ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی و معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از جمله مسئولیتهای او در این سالها بوده است.
به تازگی کتابی از او روانه بازار شده است؛ «اخگر به گریبان» که ترجمه خاطرات منیر شفیق، اندیشمند و استراتژیست فلسطینی است. نظر شما ترورهای اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان و تهران، میتواند این رژیم را از بن بستی که در غزه گرفتار آن شده، خارج سازد؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم. توفیقی است که در خدمت شما و مخاطبین شما باشیم. واقعیّت این است که به دو معنای درازمدّت استراتژیک و تاریخی، و کد مطلب: 6260 - تاریخ انتشار: 20:58 - 1403/05/16 معرفی کتاب تاریخ تحولات سیاسی ایران 7 - روایتی از تاریخ پر التهاب وطن در بستری از تحلیل وقایع با عنوان «مقدمهای بر تاریخ ایران از گذشته تا صفویه» آغاز کردهاند. آنها بعد از مقدمهای در باب اهمیت تاریخ و انواع آن و فلسفه آن و... به سراغ ظهور نهضتها و حرکتهای سیاسی و اجتماعی جریانهای مختلف، علیه امویان و عباسیان رفته و به طور مختصر به علل قدرت گرفتن کد مطلب: 6045 - تاریخ انتشار: 18:30 - 1403/04/14 8 - گفتوگو با آقای مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر ایران در سال های اخیر برخی دشمنان جمهوری اسلامی با موجسازی رسانهای، موجب بهوجود آمدن برخی شبهات نسبت به جلسهی تعیین رهبری مجلس خبرگان در سال ۶۸ شدند. از این رو، در گفتوگویی با آقای مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر ایران، به بررسی بیشتر جوانب این موضوع میپردازد. در این گفتوگو که پس از مشاهده فیلم کامل جلسه خبرگان انجام شده، مسئلهی قائممقامی مرحوم آیتالله منتظری، جلسهی ۱۴ خرداد ۶۸ خبرگان رهبری و نیز جلسه فوقالعادهی ۱۵ مرداد ۶۸ خبرگان رهبری مورد بررسی قرار گرفته است. به قبل از سال ۶۸ برگردیم و به بررسی چگونگی شکلگیری بحث انتخاب قائممقام رهبری بپردازیم. این بحث به چه دلیل و از چه زمانی در محافل سیاسی و حکومتی کشور و علیالخصوص در مجلس خبرگان رهبری شکل گرفت؟
در مورد انتخاب مرحوم آیتالله منتظری بهعنوان کد مطلب: 5874 - تاریخ انتشار: 05:03 - 1403/03/17 9 - امام خمینی(ره)، مظهر تجدید حیات تاریخی ملت ایران بزرگوار ما مظهر تجدید حیات تاریخی ملت ایران است. ملت ایران در طول قرنهای متمادیِ گذشته که اگر خیلی هم به قدیم نرویم، در همین قرنهای اخیر محکوم حاکمیت کسانی بود که اساس حکومت و مشروعیت آن ها متّکی به زور بود؛ با زور و با راه انداختن کشتارها و حوادث خونین، بر سرِ کار می کد مطلب: 5858 - تاریخ انتشار: 00:18 - 1403/03/15 10 - جایگاه ادبی فرهنگی کلیله و دمنه
کلیله و دمنه از جنبههای مختلف در تاریخ تمدن هند، ایران و جوامع اسلامی اهمیت داشته است. این کتاب بخوبی نگرش به انسان و اجتماع را در جامعة سنّتی (پیش از عصر بیداری) منعکس میکند. این کتاب به علّت امتزاج با فرهنگهای مختلف شرقی از لایههای متعدد برخوردار است. به طوری که حداقل نقش، سه تمدن بزرگ شرق؛ هند، ایران و عرب در آن قابل مشاهده و بررسی است.
نظر جامعهشناسی ادبی، کلیله و دمنه در طول تاریخ از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار بوده است. در ادبیات فارسی این کتاب از جنبههای مختلف بر آثار بعد از خود عمیقاً تأثیر گذاشته و بدین لحاظ جزء مهمترین آثار منثورِ بعد از اسلام به حساب میآید. مسلماً ترجمة آن از طرف کد مطلب: 1789 - تاریخ انتشار: 08:12 - 1402/09/04 11 - رمان تاریخی در ادبیات معاصر ایران رمان تاریخی نوین فارسی کاملن تازگی دارد. نخستین آزمایش در این نوع ادبی، چنانکه پروفسور ادوارد براون (۱) در جلد چهارم اثر استادانه خود در ادبیات فارسی (برگ های ۴۶۴- ۴۶۶) نشان داده، به قلم شیخ موسی همدانی، مدیر مدرسه نصرت در شهر همدان بوده است. رمان عشق و سلطنت او کد مطلب: 3643 - تاریخ انتشار: 06:36 - 1402/08/15 12 - خیانت بزرگ ۸۶ سال پیش رضاشاه چه بود؟ رضاشاه در پیمان سعدآباد بخش مهمی از آرارات در شمالغرب را به «آتاتورک» رئیس جمهور وقت ترکیه، دشت ناامید در جنوب شرق را به «محمدشاه» پادشاه افغانستان و اروندرود به عنوان مرز ایران و عراق در جنوب غرب را به «ملک غازی » پادشاه عراق داد. نقل از فارس: - روز ۱۷ تیر ۱۳۱۶ سالروز پیمان سعد آباد در دوران رضاشاه است. این پیمان تحت عنوان عهدنامه عدم تعرض بین ایران، افغانستان، ترکیه و عراق در کاخ سعد آباد منعقد شد و سه بخش از سرزمین ایران جدا شدند. تنها کسی که در این پیمان خاک داد، شاه پهلوی بود!
رضاشاه در این کد مطلب: 5102 - تاریخ انتشار: 11:09 - 1402/04/18 13 - 37 سال پیش در چنین روزی رجوی دست در دست صدام گذاشت ۱۷ خرداد ۱۳۶۵ در میانه جنگ تحمیلی با سفر رسمی مسعود رجوی به عراق و دیدارش با صدام، رسماً مرکزیت سازمان مجاهدین از فرانسه به عراق منتقل شد. نقل از خبرگزاری فارس، ۱۷خرداد ۱۳۶۵ در میانه جنگ تحمیلی با سفر رسمی مسعود رجوی به عراق و دیدارش با صدام، رسماً مرکزیت سازمان مجاهدین از فرانسه به عراق منتقل شد. آن زمان منافقین این سفر و انتقال را یک اقتضا، فوریت و گام جدید رهبری سازمان برای مبارزره با جمهوری اسلامی کد مطلب: 4985 - تاریخ انتشار: 17:45 - 1402/03/17 14 - ایزدهی: قیام 15 خرداد از نظر امام خمینی پروژه نبود؛ پروسه بود استاد مطالعات سیاسی گفت: اسلام امام خمینی، اسلام مجدد است. او توانست اسلام را بار دیگر تجدید و احیا کند و با رویکرد حداکثری و با محوریت منطق توحید الهی به عنوان روش همه جانبه در عرصه اجتماعی جهانی حاضر شد. نقل از خبرگزاری فارس، وقتی سخن از قیام امام خمینی(ره) به میان میآید معمولاً ذهنها به این سمت میرود که امام خمینی(ره) علیه یک حکومت شورید و آن را بر هم زد. اما باید توجه کرد قیام ۱۵ خرداد ابعاد گستردهتری داشت و اساساً امام خمینی(ره) یک چهارچوب فکری جدید را برای کد مطلب: 4945 - تاریخ انتشار: 10:45 - 1402/03/13 15 - شاهنامه تاریخ ایران است نه تاریخ جنگ مبارزان! سامانیان و چرخشی ناکام در تاریخ ایران. وقتی ناتوانی در عرصهٔ تاریخ واقعی رخ مینماید نیاز به روایت و تاریخپردازی آشکارتر میشود، ابومنصور عبدالرزاق و شاهنامهسرایان و فردوسی از واقعیت نادلپذیر زمان به خاطرهٔ دلپذیر گذشته روی میآوردند؛ نه برای گریز ناممکن از کد مطلب: 4876 - تاریخ انتشار: 07:54 - 1402/02/24 16 - آیتالله شریعتمداری مرجعی که رفیق سازمان «سیا» شد آیتالله شریعتمداری از ارتباطش با سازمان سیا آمریکا، استفاده میکرد تا بتواند منافع حزب خودش را در برابر نظام جمهوری اسلامی تأمین کند. نقل از خبرگزاری فارس، انقلاب که پیروز شد به جز حضرت امام که رهبر انقلاب بود چند مرجع تقلید مهم در کشور وجود داشت که هرکدام مقلدینی داشتند، مثل آیتالله گلپایگانی، آیتالله مرعشی نجفی و آیتالله سید کاظم شریعتمداری. آیتالله شریعتمداری پیش از انقلاب در مجموع کد مطلب: 4802 - تاریخ انتشار: 10:41 - 1402/02/07 17 - آیا مردم نادانسته به جمهوری اسلامی رأی دادند؟ / تبریزی: 150 حزب در ایران وجود داشت اما مردم جمهوری اسلامی را انتخاب کردند قاسم تبریزی: قریب به ۱۵۰ گروه و حزب سیاسی بین سالهای ۵۸ تا ۶۰ در ایران به اقدامات خود میپرداختند و از آزادی فعالیت برخوردار بودند. مردم به خوبی از فضای سیاسی آگاه بوده و از سر تفکر و اندیشه جمهوری اسلامی را انتخاب کردند. آن را گرفت. اما این بخش از تاریخ ایران، دفعتاً رخ نداد، بلکه باید روی کار آمدن جمهوری اسلامی را نتیجه و معلولِ نهضتِ عظیم اسلامی در طول ۱۴ قرن دانست. جمهوری اسلامی برای پشتوانه معرفتی خود قرنها تجربه فرهنگی، عقیدتی، عرفانی و فلسفی دارد و توانست با اتصال به معارف کد مطلب: 4649 - تاریخ انتشار: 14:57 - 1402/01/13 18 - آیا مردم از سر هیجانزدگی به جمهوری اسلامی رأی دادند؟ یک کارشناس مطالعات انقلاب اسلامی میگوید: از دیماه ۵۶ شاهد قلیان نهضت انقلابی بین مردم هستیم. عموم جامعه به سمتی رفتند که در راستای نگرش و خواست امام خمینی بود. به تعبیری از پیش از انقلاب، امام و امت یک مسیر واحد را طی میکردند. نقل از خبرگزاری فارس، حقیقت همواره مورد هجوم باطل است. گاهی حق در وجود آدمی است و باید آن را به نحوی با حذف کردن کنار گذاشت و گاهی حقیقت در پس انتزاع است و باید با تحریف و دروغ آن را واژگون جلوه داد. حقیقت تاریخ معاصر ایران در یک مفهوم خلاصه میشود: جمهوری اسلامی ایران. کد مطلب: 4639 - تاریخ انتشار: 16:13 - 1402/01/12 19 - فخرزاده: رأی به جمهوری اسلامی حاصل یک پروسه پیچیده بود که با جان و دل پذیرفته شد استاد تاریخ انقلاب گفت: انقلاب اسلامی و ایده جمهوری اسلامی حاصل یک پروسه پیچیده است که با جان و دل پذیرفته شد، حرف گزافی است بگوییم همه مردم در رأی به جمهوری اسلامی جوگیر شدند. نقل از خبرگزاری فارس، حقیقت همواره مورد هجوم باطل است، گاهی حق در وجود آدمی است و باید آن را به نحوی با حذف کردن کنار گذاشت و گاهی حقیقت در پس انتزاع است و باید با تحریف و دروغ آن را واژگون جلوه داد. حقیقت تاریخ معاصر ایران در یک مفهوم خلاصه میشود: جمهوری اسلامی ایران. کد مطلب: 4624 - تاریخ انتشار: 16:13 - 1402/01/11 20 - نویسنده «سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی»: سردارانی چون شهید سلیمانی هنوز ناشناخته هستند نویسنده کتاب «سرداران ایرانی» گفت: اگر در تاریخ برای ما درس عبرت نباشد باز به همان روزها بر میگردیم و همان مشکلات دوباره برای ما پیش میآید. اگر عبرت نمیگرفتیم معلوم نبود سرنوشت ما چه میشد. نقل از باشگاه خبرنگاران توانا آیین رونمایی از جلد دوم کتاب «سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی» امروز ۱۶ اسفندماه در سالن محتشم بنیاد ایرانشناسی برگزار شد.
در این مراسم محمدحسین رجبیدوانی، رئیس بنیاد ایرانشناسی، امیر سرتیپ احمد میقانی جانشین معاون کد مطلب: 4529 - تاریخ انتشار: 21:26 - 1401/12/15 |