Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۱۰۰ | عبارت جستجو: علوم |
گفتوگو با دکتر محسن ایمانی نایینی استادیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس 1 - مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم مسئله نوشتافزار و جایگاه آن در فرهنگسازی و هویتسازی دانشآموزان به قدری است که رهبر معظّم انقلاب از آن به عنوان یک کالای حیاتی یاد می کنند. همچنین ایشان در جای دیگری با اشاره به ضرورت تولید نوشتافزار در داخل بر بار فرهنگی نوشتافزارهای وارداتی در جامعه تاکید می کنند:«کسانی در داخل کشور هستند که یک حرکت اقتصادی را شروع میکنند؛ باید به اینها کمک بشود. حالا اینکه گفتم مال این روزها است، همین مسئلهی نوشتافزار است؛ چند جوان باهمّت پیدا شدهاند و نوشتافزار داخلی دارند تولید میکنند؛ نوشتافزار یک رقم مهمّی است؛ شما ببینید مصرف نوشتافزار -مداد و کاغذ و دفتر و بقیّهی وسایل- چه حجم عظیمی دارد که ما در بسیاری از اینها داریم از واردات استفاده میکنیم که هم بارِ فرهنگی دارد، هم بارِ اقتصادی دارد.» ۱۳۹۷/۰۶/۰۷ نوشتافزار از جمله موضوعاتی است که علاوه بر تبعات اقتصادی، ابعاد فرهنگی و تربیتی هم دارد. نوشتافزار در حوزه تعلیم و تربیت چه اثری میتواند روی روح و روان دانشآموز داشته باشد و تولید داخلی یا خارجیاش چه تبعاتی در حوزه آموزشی دارد؟
دفتر، خودکار، کد مطلب: 6460 - تاریخ انتشار: 20:02 - 1403/06/19 بررسی نسبت تنفیذ و نظریه ولایت فقیه به قلم حجتاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی ساداتینژاد، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران 2 - نسبت تنفیذ و نظریه ولایت فقیه بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. نظام اسلامی با فلسفه حکومتهای رایج در دنیا متفاوت است. دیدگاه ما بهعنوان یک جامعه شیعی نسبت به مسئله حاکمیت و قدرت حتی با دیدگاه اهل سنت هم متفاوت است؛ یعنی ما به نظام ولایت باور داریم. در این نظام ولایت، مسئله شرع و نصب الهی مطرح است. در ساختار فکری شیعه، حاکم کد مطلب: 6247 - تاریخ انتشار: 21:08 - 1403/05/13 بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» به قلم دکتر ابراهیم برزگر، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی 3 - دو روی یک سکه بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. حکم ریاستجمهوری طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی است. تنفیذ به معنای نفوذ و نافذ بودن قدرت رئیسجمهور و در واقع به معنای امضا و تأیید حکم ریاستجمهوری است و اما بهنوعی ماهیت اسلامیت نظام را میرساند و جنبه انتهایی بودن وی را نشان میدهد. همان سان که انتخاب وی کد مطلب: 6243 - تاریخ انتشار: 21:42 - 1403/05/12 گفتوگو با آقای دکتر مصطفی ملکوتیان، عضو هیئتعلمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران 4 - تنفیذ، پیوند اسلامیت و جمهوریت نظام است بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. عنوان سوال اول، مفهوم و فلسفه تنفیذ حکم ریاستجمهوری را توضیح دهید. اساساً پس از آن که شورای نگهبان که متشکل از فقها و حقوقدانان هستند نامزدهای ریاستجمهوری را بررسی و احراز صلاحیت میکنند، چرا نیاز به تنفیذ وجود دارد؟
تنفیذ یعنی دارای نفوذ نمودن و کد مطلب: 6173 - تاریخ انتشار: 18:36 - 1403/05/02 5 - نماهنگ | الگویی برای رئیس قوه مجریه حضرت آیتالله خامنهای: «من این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشود به عنوان یک الگو؛ معلوم بشود کسی که رئیس قوّهی مجریهی یک کشور است، میتواند مجموعهی این خصوصیّات عملی و فکری و قلبی و مانند اینها را با همدیگر داشته باشد و دنبال کند ــ میشود، میتواند ــ که ایشان بحمدالله داشت.» ۱۴۰۳/۰۴/۱۷
رهبر انقلاب در دیدار پایانی دولت سیزدهم در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳، شهید رئیسی را الگوی دولتمردان معرفی کردند و ۹ خصوصیت برجسته ایشان را برشمردند، که در نماهنگ «الگویی برای رئیس قوه مجریه» این خصوصیات را مرور میکند. کد مطلب: 6090 - تاریخ انتشار: 18:51 - 1403/04/21 نگاهی به خصوصیّات مثبت رئیسجمهور شهید، «آیتاللّه سیّدابراهیم رئیسی»، بر اساس بیانات رهبر انقلاب اسلامی 6 - الگویی برای رئیس قوه مجریه رهبر انقلاب، در آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم، برخی از خصوصیّات شهید رئیسی را بیان کردند و فرمودند: «من این موارد را گفتم برای اینکه اینها ثبت بشود به عنوان یک الگو؛ معلوم بشود کسی که رئیس قوّهی مجریهی یک کشور است، میتواند مجموعهی این خصوصیّات عملی و فکری و قلبی و مانند اینها را با همدیگر داشته باشد و دنبال کند ــ میشود، میتواند ــ که ایشان بحمداللّه داشت.» ۱۴۰۳/۴/۱۷
بودن
«یکی از مهمترین خصوصیّات آقای رئیسی مردمی بودن بود. برای همهی ماها، برای دولتها و رؤسای دولتها، برای اعضای دولتها، این باید الگو باشد. ایشان به مردم اعتنا میکرد، برای مردم احترام قائل بود، در بین مردم حضور پیدا میکرد، لمس میکرد حقایق را با حضور در میان کد مطلب: 6080 - تاریخ انتشار: 18:11 - 1403/04/20 گفتوگویی با آقای دکتر محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری 7 - دانشگاه پیشرو و مرجع دغدغه شهید رئیسی بودکد مطلب: 6071 - تاریخ انتشار: 17:56 - 1403/04/18 8 - گزارش تصویری | آیین معرفی موسوعه معارف اهل بیت فی الکتب الاربعه در شهر قم آیین معرفی موسوعه معارف اهل بیت فی الکتب الاربعه پیش از ظهر امروز پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور علما، فضلا و اساتید حوزه علمیه در سالن همایشهای بنیاد علوم وحیانی اسراء در شهر قم، برگزار شد. کد مطلب: 5711 - تاریخ انتشار: 23:25 - 1403/02/27 9 - حکم ضرر داشتن روزه برای انسان کسی که میداند روزه برای او ضرر دارد یا احتمال عقلائی میدهد که ضرر داشته باشد (یعنی خوف ضرر دارد) روزه بر او واجب نیست، بلکه در مواردی نیز حرام است، خواه این یقین و ترس از تجربه شخصی حاصل شده باشد یا از گفته پزشک امین و یا از منشأ عقلایی دیگر و اگر روزه بگیرد، صحیح نیست؛ مگر آنکه به قصد قربت گرفته باشد و بعداً معلوم شود که ضرر نداشته است. کد مطلب: 5604 - تاریخ انتشار: 08:41 - 1402/12/23 10 - ادبیات عرب ؛ مسائل دخیل دراجتهاد چه مقدار از شناخت علوم ادبی در اجتهاد دخیل است؟
مطالعه کتب مختلف روش تحصیل علوم حوزه ، از نظرم این نسخه از تحصیل و این گونه تمییز شرط لازم در تحصیل ادبیات عرب است اما در کافی بودن مجال بسیار است.
این سوال که به طور سربسته در کتابهایی نظیر الذریعه و انیس المجتهدین و الهدایه فی الاصول آمده قلمرو احتیاج ادبیات عرب را به هر کد مطلب: 5603 - تاریخ انتشار: 08:24 - 1402/12/23 11 - شرایط تحقق وطن اگر در شهر (ب) قصد زندگی به مدت حدود ده سال یا بیشتر دارید، این شهر وطن شما محسوب میشود و در صورتی که معلوم نیست چه مدت سکونت خواهید داشت یا میدانید کمتر از ده سال سکونت خواهید داشت، وطن شما محسوب نمیشود ولی در صورتی که بنا دارید حداقل حدود یک سال در این شهر سکونت داشته باشید مسافر محسوب نمیشوید و بدون قصد اقامت ده روز نیز نماز شما تمام و روزه صحیح است. کد مطلب: 5566 - تاریخ انتشار: 08:25 - 1402/12/05 رییس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی: 12 - تحول در علوم انسانی با توجه به مسائل بومی کشور امکانپذیر است رییس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی با استادان دانشگاه صنعتی شریف در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
رییس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی بیان کرد: شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی در سال ۱۳۸۸ با مصوبه شورای عالی انقلاب کد مطلب: 5511 - تاریخ انتشار: 09:55 - 1402/11/07 13 - فلسفه مقدمهای برای رسیدن به کلام خدا «حکمت» قسمت الهی «فلسفه» است، به خصوص الهیات اخص. ولی فلسفه جامع علوم است که طبیعیات و منطق را هم شامل میشود. فلاسفه گفتهاند که فلسفه ما عام است. بعدها به مرور از هم جدا شدند. به عنوان مثال، طبیعیات داخل فلسفه بود الان هم هست اما طلبهها بیشتر به سمت الهیات میروند. سال تمام، طلبه و مدرس این علوم است.
دروس متنخوانی حکمت الاشراق، شرح طبیعیات شفا و شرح شواهد الربوبیه ایشان از بهترین نمونههای دروس حکمی است. شیوه تدریس استاد حشمتپور بر متون ارزشمندی چون؛ کتاب «المله فارابی» و «الذریعه الی مکارم الشریعه» اثر راغب کد مطلب: 5477 - تاریخ انتشار: 10:16 - 1402/10/20 14 - تمایز علوم از نگاه آخوند خراسانی گفته شود تمایز علوم و دانش ها به موضوعات یا محمولات است {تمایز العلوم بالموضوعات}، لازم می آید که هر بابی از ابواب علم، و حتی هر مسئله ای از علم خودش یک علم شود، همانطور که این مطلب برای هر کس که کمی فکر کند روشن است.
أقول: یعنی مثلاً لازم می آید علمی داشته کد مطلب: 5292 - تاریخ انتشار: 06:38 - 1402/07/10 دیدار مردم «سیستان و بلوچستان» و «خراسان جنوبی» با رهبر انقلاب 15 - افشای ماموریت گروه بحران براساس معلومات اطلاعاتی، اطلاعات قومی، مذهبی و مسئله زن، نقاط مد نظر دشمن برای ضربه زدن به کشور است. بیاطّلاع نیستیم. معلومات اطّلاعاتی ما به ما میگوید که دولت آمریکا در آمریکا یک مجموعهای را درست کرده است که اسم این مجموعه «گروه بحران» است؛ کارش چیست؟ مأموریّت این گروه، بحرانسازی در کشورها است، از جمله در کشور ما. مأموریّت این گروه این است که کد مطلب: 5256 - تاریخ انتشار: 11:43 - 1402/06/20 16 - بحرانِ تفرّق در نظام علوم مدنیات».این ترتیبِ علوم نزدِ فیلسوفان مشاء است. گذشته از تدوین گران آثار فلسفی ارسطو در دورۀ باستان، ابن سینا نیز دایره المعارف شفا رابا همین ترتیب تنظیم میکند. اکنون به تنظیم علوم نزد هگل آنگونه که در "دایره المعارف علوم فلسفی" مدون شده دقت کنید: منطقیات. کد مطلب: 5144 - تاریخ انتشار: 07:05 - 1402/05/03 17 - تجربه مصاحبه با آیتالله خامنهای درباره زنان در شماره جدید مجله «فکرآورد» مجله علوم انسانی فکرآورد در اردیبهشت ۱۴۰۲، به منزلگاه دوم رسید و شماره دوم آن به زیور طبع آراسته شد. پرونده ویژه این شماره از فکرآورد با عنوان «ایراندخت»، نظر به وضعیت زنان در ایران معاصر دارد. نقل از خبرگزاری فارس، مجله علوم انسانی فکرآورد در اردیبهشت ۱۴۰۲، به منزلگاه دوم رسید و شماره دوم آن به زیور طبع آراسته شد. پرونده ویژه این شماره از فکرآورد با عنوان «ایراندخت»، نظر به وضعیت زنان در ایران معاصر دارد. این مجله در عکس جلد خود، چهره چهار نادرهزن معاصر کد مطلب: 4843 - تاریخ انتشار: 10:14 - 1402/02/16 18 - زن پیامبر نشد چون پیامبرساز بود گفتگو با مریم حاج عبدالباقی، دکترای علوم قرآنی از آن زنانی است که در حوزه علوم قرآنی، پژوهش ها و تحقیقات بسیاری را انجام داده اند. نگارش مقالاتی با عناوین «بررسی جایگاه قطع در تفسیر و امکان حصول آن»، «بررسی تطبیقی حجاب در روش قرآن و روش جمهوری اسلامی»، «نماز و تأثیرات آن»، «پوشش و آراستگی» و کد مطلب: 4656 - تاریخ انتشار: 15:14 - 1402/01/13 19 - نویسنده «سرداران ایرانی؛ از کوروش تا سلیمانی»: سردارانی چون شهید سلیمانی هنوز ناشناخته هستند نویسنده کتاب «سرداران ایرانی» گفت: اگر در تاریخ برای ما درس عبرت نباشد باز به همان روزها بر میگردیم و همان مشکلات دوباره برای ما پیش میآید. اگر عبرت نمیگرفتیم معلوم نبود سرنوشت ما چه میشد. اگر عبرت نمیگرفتیم معلوم نبود سرنوشت ما چه میشد. باید تاریخ را بخوانیم و درس بگیریم. بنده این کارها را برای این که ابتدا تفکری باشد برای مسئولین و سپس برای مردم انجام دادم. اگر از تاریخ عبرت گرفته بودیم چگونگی مذاکره و مناظره را یاد میگرفتیم.
حاج قاسم باید کد مطلب: 4529 - تاریخ انتشار: 21:26 - 1401/12/15 20 - وقتی مبارزه با فساد بیخ پیدا کرد! پس از آن که ۳۵ سال وعده مبارزه با فساد در دوره پهلوی به نتیجه نرسید بالاخره در سال ۱۳۵۵ اعلام شد که «کمیسیون شاهنشاهی» تشکیل میشود و مقابله با فساد جدی شده است. بعد هم معلوم شد کار بیخ پیدا کرده و واقعاً جالب شده بود! قانونی قرار دهد. باید معلوم شود که چرا طرحها دیر و گران تمام میشود. چرا بیمارستانی که باید سهساله تمام شود، ۱۸ سال طول میکشد؟ شبکه آبیاری را که سهساله میشود ساخت، پس از هفت سال به طور ناقص باقی میگذارند. یک مجتمع دانشگاهی که باید پنجساله ساخته کد مطلب: 4354 - تاریخ انتشار: 10:34 - 1401/11/13 |